Friday, April 14, 2017

Смартфонът може да превърне човека в зомби





Човекът е странно същество, което има навика да прекалява и да се пристрастява. Ето например смартфоните. Ползата от тях е безспорна, но са толкова интересни, че хората забравят всичко останало.  И което е най-лошото: забравят да се държат нормално.

Няма нищо лошо да сърфираш из интернет на подходящо място, обаче да задръстиш движението  на пешеходците, защото си решил да чатиш точно по средата на тротоара - това е прекалено. А случвало ли ви се е да блъснете някой в метрото, понеже е спрял насред пътникопотока за да ровичка в телефона? На мен много пъти.

Добре бе, тези хора не разбират ли, че имат проблем? Дали ще го наречем зомбиране или друго, няма значение. Просто не е нормално да си чак толкова пристрастен. Това е болестно състояние и плаче за лечение. Даже вече има статии, които съветват да се обърнете към лекар-специалист, ако не можете да се откъснете от смартфона.

Пък и какво толкова интересно зяпат, та не могат да го отложат, докато намерят подходящо място? Човек ли умира, любовна мъка ли ги изтезава?

Представяте ли си каква наглост е необходима, за да слушаш музика без слушалки в градския транспорт? На тези идиоти не им ли хрумва, че са на обществено място и техен дълг е да се съобразяват с околните? Не ако искат, защото това не е концерт по желание.

Къде изчезнаха културата и възпитанието? Защо се толерира простотията и е интересна за толкова народ? Въпроси без отговор.



No comments:

Post a Comment